Una cinquantena d’equips pedalaran a l’Oncobike

Quaranta-set equips, formats per un màxim de sis ciclistes, participaran el 12 de novembre en la primera edició de l’Oncobike, un repte esportiu i solidari impulsat per la Fundació Oncolliga Girona i l’empresa Klassmark. Una prova que segueix la dinàmica de l’Oncotrail, es disputa per relleus i no és competitiva, però en aquest cas està pensada per als amants de la bicicleta de muntanya.

La sortida i l’arribada d’aquesta prova solidària tindrà lloc a l’Espai La Pineda de Sant Gregori. Els participants hauran de recórrer 200 quilòmetres per la Vall de Llémena amb un desnivell positiu de 5.750 metres. Per poder participar en l’Oncobike cada equip ha de fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona.

Foto: Montse Llach
Foto: Montse Llach

El període d’inscripcions es va tancar diumenge passat, 23 d’octubre, però el termini per a fer les donacions estarà obert fins al proper 10 de novembre, de manera que com a mínim es recaptaran 25.000€. Un fons que es destinarà íntegrament a finançar millores en els dos pisos-residència que la Fundació Oncolliga té al barri de Sant Ponts de Girona. Dos espais destinats a facilitar a les famílies dels malalts oncològics una habitació prop de l’hospital en els casos de llarga hospitalització.

La Vall de Llémena, el millor dels escenaris
La sortida de la prova serà a les 9 del matí des la Pineda de Sant Gregori. Per endavant, els participants tindran 200 quilòmetres de bicicleta de muntanya pels camins i corriols de la Vall de Llémena, un entorn ideal i únic per la pràctica d’aquest esport.

arxiu-3-foto-montse-llach
Foto: Montse Llach

Els equips hauran de presentar com a mínim dos dels seus ciclistes en ruta. L’itinerari estarà dividit en vuit trams i hi haurà set punts de relleu, en cinc dels quals hi haurà situat un avituallament. Els punts estaran situats a Sant Martí de Llémena (km 33,5), Sant Esteve de Llémena (km 54), Sant Aniol de Finestres (km 83), Sant Esteve de Llémena (km 98),  Biert (km 124,5), Camós (km 143) i Canet d’Adri (km 166). Només en els llocs indicats els equips podran fer els relleus que considerin oportuns, de manera que la planificació i estratègia en carrera seran dos factors claus.

Un altre dels elements a tenir en compte és la navegació, ja que l’itinerari no estarà senyalitzat i els diferents equips hauran de seguir el recorregut mitjançant un sistema GPS. El temps màxim per a completar el recorregut és de 20 hores i els organitzadors estimen que els primers a arribar a la línia de meta a Sant Gregori ho faran amb un temps aproximat de 10 hores.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s